-
Čas přípravy5 minut
-
Doba vaření25 minut
-
Porce2
-
Celkový čas30 minut
Brokolicové rizoto s kuřecím a žampiony
Brokolicové rizoto s kuřecím a žampiony je skvělé a jednoduché jídlo z jedné pánve. Jídlo je navíc vyvážené díky svému poměru bílkovin, sacharidů a tuků. Hodí se zařadit toto rizoto do redukčních diet nebo jen do zdravého jídelníčku. Do půl hodiny vykouzlíte velmi dobré a krémové rizoto na italský způsob. Pokud nemáte rádi houby, tak rizoto připravte pouze s brokolicí a houby nahraďte mraženým nebo čerstvým hráškem.
Suroviny na brokolicové rizoto s kuřecím a žampiony
- 200 g kuřecího masa nejlépe prsních řízků
- 100 g rýže druh podle vaší chuti
- 2 hrsti brokolice
- 1 střední cibule
- 5-6 žampionů podle velikosti
- 1 hrnek vody
- 3 lžíce zakysané smetany
- lžička mleté červené papriky
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl & pepř
- chilli podle chuti
- olej
TIP: Do italských rizot se nejčastěji přidává kulatozrnná rýže s vyšším obsahem škrobu. Doporučuji zvolit Arborio nebo Carnaroli. Já však nejraději používám basmati nebo mix červené rýže s bílou.
Postup přípravy brokolicového rizota s kuřecím a houbami
- V hluboké pánvi s pokličkou zpěňte na trošce olivového oleje nakrájenou cibuli na kostičky.
- Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte kuřecí prsa nakrájené na nudličky. Předtím je však osolte, opepřete a trošku zaprašte mletou červenou paprikou.
- Jakmile je maso orestované ze všech stran, přidejte 100 g rýže, nakrájené žampiony a 2 hrsti brokolice. Vše zalijte jedním hrnkem vody tak, aby vše bylo ponořené, osolte a přiklopte pokličkou.
- Pokrm poduste zhruba 15 minut (můžete podlévat vodou podle potřeby) a jakmile je rýže měkká a voda vyvařená, tak přidejte půl lžičky kurkumy a vmíchejte 3 lžíce zakysané smetany, která pokrm krásně zjemní.
- Krémové rizoto můžete ještě vylepšit tím, že při servírování přidáte strouhaný sýr podle chuti.
TIP: Pokud máte rádi ostřejší jídla, tak přidejte společně s kurkumou i mleté chilli podle chuti.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews